Over Mij
364
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-364,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Over mij.

Ik heb mijn hele leven met plezier getekend. Mijn achtergrond als architect was hiervoor ook een goede stimulans.

Tekenen doe ik nog steeds, maar de laatste jaren heb ik dit werk verbreed met aquarelleren.

 

 

Voor mij zijn beide technieken aan elkaar verwant: je werkt op papier en de basis van je afbeelding zet je op met potlood. Ik hou van beide. Bij een tekening kun je snel en strak werken. Een aquarel kan ook strak zijn, maar leent zich juist om kleuren in elkaar te laten overvloeien. Een aquarel kan je verrassen.

 

 

Ik ben graag buiten, in de stad of in het landschap. Ik vind daar een ongelooflijke rijkdom aan sfeer, vormen en kleuren, die vragen om afgebeeld te worden. Dat vind je in mijn onderwerpen terug: een plein, een haven, een plek aan het water. Een panorama of juist een detail. Ik kan er lyrisch van worden.

Als het even kan zet ik de afbeelding ter plekke op. Uitwerken doe ik over het algemeen in mijn atelier. Ik vind er de rust om tot een goed resultaat te komen.

Het is iedere keer weer uitdagend om een nieuw werk te beginnen. Het beste resultaat ligt altijd te lonken in de toekomst.

 

Aart Kok, aan het werk

 

Benieuwd naar mijn updates? Volg me dan op Instagram: @AartKokArt!